oli de Can Soler

L’oli de Can Soler. Foto: Fundació Els Tres Turons

El primer oli d’oliva verge extra elaborat a Barcelona es fa a la masia de Can Soler, a Genís dels Agudells, i és fruit d’un projecte d’acció comunitària i treball en xarxa impulsat per la Fundació Els Tres Turons.

El projecte ha permès recuperar la varietat d’olivera becaruda, i ho ha fet en un espai únic de la ciutat com és la masia de Can Soler a Genís dels Agudells.

L’oli neix de la cooperació entre usuaris de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions, veïns i veïnes, entitats del barri i escoles que han treballat plegats per trencar esquemes i recuperar l’entorn de la masia.

Aquest oli no es vendrà ni tindrà benefici econòmic, sinó que es destinarà a fer difusió del projecte i de la missió de la fundació. També a educar sobre biodiversitat, agroecologia i alimentació sostenible. Des de la fundació destaquen que “en un context de canvi climàtic i d’incertesa econòmica, promocionar la producció local és una aposta per la sostenibilitat ambiental i la sobirania alimentària”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram