Jazzing Sant Andreu

Foto: @Miriamusicmedia

La desena edició del Festival de Jazz de Sant Andreu, el Jazzing, ja escalfa motors. De l’1 al 3 de setembre, la fàbrica de creació Fabra i Coats i altres espais acolliran un festival de barri que, anys després, s’ha convertit en un gran esdeveniment, capaç d’atraure aficionats al jazz d’arreu del món. Adreçat als amants del gènere, però també a les famílies, el festival va néixer de la Sant Andreu Jazz Band, el gran planter de músics del districte.

Cada any hi venen seguidors dels EUA, Suècia, Alemanya, Itàlia o Sud-amèrica

Ara farà disset anys que la banda, fundada pel músic Joan Chamorro, va començar a tocar. I el projecte “continua molt viu”, tal com explica ell mateix. Tan viu que els seus seguidors aprofiten el festival per venir a Sant Andreu. “Cada any ve gent dels EUA, de Suècia, d’Alemanya, d’Itàlia o de Sud-amèrica, i tothom ve per sentir-nos, estar amb nosaltres i gaudir del festival”, relata Chamorro. El músic destaca l’evolució del Jazzing, que va néixer com un festival “molt humil” i s’ha convertit en un gran esdeveniment internacional: “Està molt bé que la gent vingui a la ciutat per la platja o la gastronomia, però Barcelona és una ciutat molt cultural on passen moltíssimes coses, i és molt bo que vinguin persones de fora a veure-les”. De fet, el Jazzing és una de les activitats del programa BCNx10, impulsat per l’Ajuntament amb fons de l’impost turístic i gestionat per Turisme de Barcelona.

Tres dies de concerts

Chamorro ens avança les actuacions que es podran veure a l’edició d’enguany del Jazzing. Hi haurà, com sempre, molts talents nostrats, però també artistes internacionals de molt nivell que venen a lluir-se a Sant Andreu. Destaquem la banda mexicana Cedros Bigband o un dels millors saxo tenors actuals, el Joel Frahm Quartet. També els italians Duo Tommaso Profeta i Stefano Profeta, la Imagine Jazz Orquestra, de Galícia, o la Gerry Lopez Big Band, que arriba procedent de Suïssa.

Entre els talents de casa, Alba Pujals Quintet, Ignasi Terraza Trio & Pepa Niebla, la Jazzing Bigband o la Sant Andreu Reunion Band. El programa també inclou un tribut a Tete Montoliu, amb la participació de Laura Simmó, Ignasi Terraza, David Xirgu i Horaci Fumero, i molta música en homenatge a John Coltrane o Stéphane Grappelli. Per a més informació podeu consultar visitbarcelona.com/BCNX10 i jazzingfestival.com.

Més informació al web de Turisme de Barcelona