Una imatge actual de la rambla del Carmel. Foto: Google Maps

El projecte de reforma de la rambla del Carmel ja té guanyador. Es tracta de la proposta ‘5 en 1. Les rambles del Carmel’, que ha de permetre transformar el que ara és una rambla que fa de barrera arquitectònica en un espai amb molta presència de verd on els vianants siguin els principals protagonistes.

Així doncs, el projecte guanyador, escollit per un jurat format per experts en disseny urbà, representants municipals i representants veïnals, contempla dividir la nova rambla en cinc espais. El primer serà la rambla Jardí, una zona amb vegetació diversa, zones per seure i un mirador. El segon tram serà el que tindrà forma de plaça, amb l’objectiu que sigui un fòrum cívic per al barri, mentre que el tercer espai serà la rambla Mercat, ja que acollirà activitats comercials com fires o mercats. El quart espai serà el de la rambla Arena, que estarà destinat a activitats esportives i culturals i en cinquè i últim lloc, la zona rambla Turó, on hi haurà terrasses i un espai escènic amb una graderia.

SENSE PRESSUPOST
Durant la presentació del projecte, la tinent d’Urbanisme, Janet Sanz, va celebrar que el nou projecte “posa verd on hi havia gris”. Tot i això, els veïns del Carmel hauran de tenir paciència per veure la nova rambla acabada, ja que Sanz va admetre que no hi ha “ni projecte ni pressupost assignat”. Tot i això, els càlculs municipals són que les obres puguin començar a mitjans dels 2020. Ara l’equip guanyador redactarà l’avantprojecte.