Els Mossos d’Esquadra van detenir fa uns dies el presumpte responsable de l’onada de robatoris, la majoria amb el mètode de l’encastament –utilitzant una moto o un cotxe– o fent servir una barra, que van patir nou comerços del carrer Arquitecte Moragas, al barri de la Vall d’Hebron. Tots ells van acabar amb els vidres de l’aparador completament trencats.

El detingut és un home de 37 anys que també hauria comès set robatoris més al districte de Nou Barris. L’home ja tenia antecedents i era conegut per la policia, ja que des del passat mes d’octubre l’havien detingut diverses vegades. Una d’aquestes ocasions va ser a finals d’any, quan va ser detingut per intentar apunyalar una altra persona durant una baralla i haver intentat robar en diferents comerços de Nou Barris.

La investigació per aquesta onada de robatoris va començar a mitjans del mes de desembre després d’un robatori al negoci La Botiga de Xuxes. Uns dies més tard el presumpte lladre va cometre un nou robatori amb un cotxe tot terreny robat i cap a finals de mes els encastaments amb el cotxe es van anar succeint.

LA POLICIA EL TROBA
Uns dies més tard de l’onada de robatoris, concretament el 9 de gener, agents dels Mossos d’Esquadra de seguretat ciutadana el van reconèixer mentre conduïa un cotxe robat que amb el qual s’havia fugat després de cometre dos robatoris més. Tot i que en aquell moment la policia no el va poder detenir, sí que ho va fer la matinada del 15 de gener quan acabava de robar en un altre negoci. En total, doncs, l’home hauria comès 16 robatoris amb força i se l’acusa de furts amb ús de vehicle, robatori violent, delicte contra la seguretat del trànsit, atemptat contra els agents de l’autoritat i ocupació. El jutge en va decretar l’ingrés a presó.