Imatge de la caminada feta l’1 de desembre. Foto: Twitter (@Dignitat3Turons)

L’enderroc de la primera quinzena de cases del Carmel, en el marc del projecte de transformació urbanística dels Tres Turons perquè sigui el gran pulmó verd de la ciutat, és imminent.

Des de la Plataforma d’Habitatges Afectats dels Tres Turons (PHATT), que s’oposen als enderrocs –en total se n’han de fer gairebé 300­–, van explicar a mitjans de novembre que treballadors de l’Ajuntament acompanyats d’agents de la Guàrdia Urbana es van presentar a les cases del carrer Mulhberg que s’han d’enderrocar –un total d’onze– per avisar els veïns que hi viuen que han de marxar. A banda d’aquestes, les altres quatre cases estan situades a la carretera del Carmel, al carrer Santuari i dues al carrer Marsans i Rof.

La PHATT denuncia “l’actitud negligent i altament irresponsable” del govern municipal perquè està “imposant per la via dels fets consumats uns enderrocs que en l’actual situació d’emergència habitacional del Carmel són intolerables”.

PROPIETAT MUNICIPAL
L’Ajuntament, per la seva banda, recorda que aquests enderrocs formen part de la “fase zero” del projecte i que les cases són de propietat municipal. La majoria dels veïns, afegeixen des del consistori, ja van ser reallotjats però “posteriorment algunes cases van ser ocupades sense dret i cal gestionar els desallotjaments”.

CAMINADA POPULAR
D’altra banda, la PHATT va organitzar l’1 de desembre una caminada popular per reivindicar la història de les cases dels Tres Turons i per seguir lluitant per a la seva salvació. L’objectiu, que el futur parc sigui mix: verd però amb cases.