La diferència entre el Partit Socialista i Convergència s’ha escurçat a Horta-Guinardó. El PSC ha perdut uns 4.000 votants, mentre que CiU n’ha guanyat més de 1.000. D’aquesta manera, els socialistes mantenen el lideratge a Horta-Guinardó, però a una menor distància dels convergents. El PSC es queda amb un 26% de l’escrutini. Al mateix temps, Convergència i Unió consolida el 22%. El Partit Popular i Iniciativa per Catalunya mantenen el mateix percentatge que fa quatre anys, un 17 i un 11% respectivament. Unitat per Barcelona, però, cau fins al 5%. Al districte d’Horta-Guinardó s’ha registrat una participació del 50%, amb uns 60.000 votants.

EL CANVI

El canvi s’ha produït i Xavier Trias serà el proper alcalde de Barcelona. Per primera vegada en els més de trenta anys de democràcia, Convergència i Unió ha superat al Partit Socialista en les eleccions municipals a la ciutat comtal. D’aquesta manera, el convergent Xavier Trias aconsegueix un total de 15 regidors amb uns 170.000 vots, mentre que Jordi Hereu pateix el pitjor resultat dels socialistes en uns comicis a la ciutat. El PSC es quedaria amb 11 regidors, amb uns 130.000 vots.

Per altra banda, la unió de les diverses forces independentistes no ha aconseguit sumar més vots i escalar posicions a l’Ajuntament. Unitat per Barcelona, agrupació formada per Esquerra Republicana, Reagrupament i Democràcia Catalana, s’ha enfonsat. Amb només 2 regidors i uns 33.000 vots, queda relegat com el grup municipal minoritari. Ben al contrari, tant el Partit Popular com Iniciativa per Catalunya consoliden la seva posició al consistori. El PP es manté com tercera força a l’Ajuntament, amb 8 regidors, un més que al 2007. Per la seva banda, ICV-EUiA també guanya 1 regidors, pel que aconsegueix un total de 5.

La participació a la ciutat comtal ha estat del 52,1% dels 1.163.367 barcelonins amb dret a vot, el que representa un increment respecte els darrers comicis municipals del 2007, en els quals la participació no va arribar al 50%, i es va quedar en el 49,6%.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram