Una imatge actual de la plaça d’Isop, on fa 5 anys hi va haver l’esvoranc. Foto: Línia Horta

Ja han passat cinc anys. El quatre de novembre del 2011 el col·lapse d’una claveguera a causa d’uns forts episodis de pluja, segons la versió que va donar l’Ajuntament en aquell moment, va provocar un esvoranc de vint metres quadrats a la plaça d’Isop, al barri de la Teixonera. Els fets van provocar que l’esvoranc del Carmel de sis anys abans aparegués a la memòria de molts veïns.

Aquell incident va provocar el desallotjament, durant tres dies, de 14 veïns de l’edifici situat al número quatre de la plaça. No va ser fins tres anys més tard d’aquell novembre del 2011 quan es van poder donar per acabades les obres d’urbanització de la plaça. Les obres van servir per renovar el clavegueram i reforçar el subsòl per evitar futurs incidents. També es van urbanitzar alguns carrers adjacents, com Plutó, i es va canviar el sentit d’altres carrers per millorar la mobilitat.

ELS VEÏNS, DESCONTENTS
Lluís Cairell, el president de l’Associació de Veïns de la Teixonera, explica a Línia Horta que, cinc anys després dels fets, els veïns continuen descontents amb la reforma de la zona: “Ens van prometre que la nova plaça seria una meravella, però del que ens va dir a el que ha acabat sent hi ha molta diferència”.

Cairell reconeix que “la zona està millor ara que abans”, i recorda que les indemnitzacions als afectats van ser satisfactòries, però afegeix que “el paviment podria ser molt millor, passen molts cotxes, la font s’hauria de canviar i en un racó de la plaça hi ha una casa apuntalada que pot ser perillosa per la mainada que juga”.

A banda de l’estat actual de la zona, el president de l’Associació de Veïns també recorda que els veïns mai han compartit la versió oficial de l’Ajuntament sobre les causes de l’incident. “El túnel de maniobres de la línia 5 del metro era just al costat i creiem que l’esvoranc, a banda de les pluges d’aquells dies, també va tenir a veure amb això”, afegeix Cairell.

Cinc anys més tard, els veïns de la Teixonera miren endavant però no renuncien a aconseguir un barri millor.