Centre Civic Guinardo

El centre es va inaugurar el 1982. Foto: Twitter (@historiesdebcn)

El Centre Cívic Guinardó es va inaugurar el 17 de juny del 1982 a l’antiga masia Can Planàs. No era un centre cívic qualsevol, sinó que era el primer que veia néixer la ciutat i, a més, era resultat d’una llarga reivindicació veïnal. Tot i que al principi van sorgir crítiques entre alguns veïns, decebuts perquè el centre fos de gestió municipal i no comunitària, aquell dia de l’any 82 el veïnat del Guinardó guanyava un equipament cultural.

Ha plogut molt des de llavors, concretament 40 anys que, des del Centre Cívic Guinardó, van celebrar el passat 17 de juny. Tal com explica la presidenta del centre, Patricia Campos, la festa de celebració va ser molt completa. Es van fer, entre altres, exhibicions dels grups dels tallers de dansa i guitarra, obres de microteatre dels grups de teatre per donar-los “visibilitat”, un sopar i un concert. El millor de tot és que la commemoració al 40è aniversari de l’equipament no ha acabat. Per exemple, a la tardor, diu Campos, “també farem un diari sobre la seva història”.

Per part seva, Campos ha vist amb els seus propis ulls part de la història del centre, ja que n’és directora des del 2008. Durant tot aquest temps, indica, aquest ha donat coses importants al veïnat. “Un espai de trobada i la possibilitat de conèixer altres veïns d’una manera diferent, a través de grups de ceràmica, guitarra o Bollywood”, afirma, satisfeta de contribuir a apropar la cultura al Guinardó.