centenari del centre

Un moment de la celebració del centenari del centre. Foto: Ajuntament

L’any 1923, el Patronat Escolar de l’Ajuntament de Barcelona va inaugurar l’Escola Parc del Guinardó. S’adreçava a infants amb malalties respiratòries provinents de famílies treballadores i era un centre únic: va ser la primera escola pública mixta de la ciutat. Un segle més tard, el passat 4 de novembre, aquesta escola pionera –que actualment té 215 alumnes i una vintena de docents– va celebrar el seu centenari amb una gran festa.

L’acte va comptar amb la participació de tota la comunitat educativa del centre i amb representants de professors i alumnes que han passat al llarg d’aquests cent anys per les seves aules. També hi van assistir diversos representants institucionals, com l’alcalde Jaume Collboni, que es va referir a l’escola com un “referent d’educació innovadora i de qualitat”, tal com va destacar via xarxes socials. “Ens hem de sentir molt orgullosos del compromís històric de la nostra ciutat amb l’educació”, va afegir.

Una jornada festiva

Durant tot el matí de celebració es van oferir visites guiades als diferents espais de l’escola i a l’exposició que en commemora el centenari. D’altra banda, el professorat i les famílies van cantar la cançó que havien creat especialment per a l’ocasió. A la tarda hi va haver dos concerts i, finalment, es va fer un mapatge a la façana d’un dels edificis històrics del centre