Busker RAI

Foto cedida per Busker RAI

La paraula anglesa busker fa referència a una persona que es guanya la vida com a artista de carrer, fent música, malabars, acrobàcies o altres activitats als espais públics de les ciutats. Són els artistes més populars i alhora els més vulnerables. És per això que l’entitat RAI els dedica des de fa anys un festival a Ciutat Vella, el Busker RAI, que promou el talent dels artistes de carrer i ofereix una oportunitat única perquè el públic experimenti amb l’art en un entorn informal, proper i accessible. Enguany, el Busker RAI es portarà a terme els dies 14 i 15 de juliol a les places Sant Pere i Pou de la Figuera, o Forat de la Vergonya, amb el suport del programa BCNx10, impulsat per l’Ajuntament amb fons de l’impost turístic i gestionat per Turisme de Barcelona.

Talents emergents i públic molt divers

RAI és una associació que treballa amb arts escèniques i amb altres projectes socioculturals. Reben projectes de companyies emergents i donen suport a joves artistes en vies de professionalització. “En la programació de la vuitena edició del festival”, explica Kyriaki Cristoforidi, la directora del Busker RAI, “hi haurà artistes joves, però amb moltíssimes taules. Hi vindran artistes emergents amb experiència en altres festivals i amb premis. Hi haurà espectacles d’una gran qualitat que atrauran molt públic, i també programadors i gent del món de les arts escèniques”. Trobareu més informació al respecte als webs visitbarcelona.com/BCNX10 i raiassociacio.org.

Tot i això, l’esperit de l’esdeveniment va més enllà de la seva faceta artística. “Volem aconseguir una cohesió al barri, que vingui un públic divers i, a partir d’aquesta diversitat, relatar a tothom què és el nostre barri, i també sondejar quines són les necessitats culturals dels nostres veïns i com podem arribar-hi”, argumenta Cristoforidi. Es compleix així una altra finalitat de RAI, com a entitat dinamitzadora que treballa amb el suport de comerços, entitats i equipaments de la zona impulsant la participació del veïnat.

Més informació al web de Turisme de Barcelona
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram