Imatge del Ple del 12 de setembre. Foto: Twitter (@ngalanorriols)

“Manca de transparència i mala gestió”. Aquestes van ser dues de les principals crítiques que l’oposició, en bloc, li va fer al Districte el passat 12 de setembre durant el Ple extraordinari per debatre les possibles retallades de l’actual govern municipal. Unes crítiques que l’oposició no va poder dirigir cap a la regidora Mercedes Vidal, ja que encara està de baixa per maternitat. L’encarregat de donar explicacions per part de l’executiu municipal va ser el conseller Pau González.

El Ple, que havia estat forçat per PDeCAT, ERC i PSC, va mostrar una oposició molt molesta per la “gestió opaca” de l’actual govern municipal. Tots els partits (Grup Demòcrata, ERC, PSC, PP i Cs) van votar a favor de la declaració presentada, on s’instava al Districte a informar de forma detallada de les possibles retallades, tant als partits com als veïns. El representant de la CUP no va assistir al Ple.

“NO HI HA RETALLADES”
Durant la seva intervenció, el conseller Pau González va defensar que la despesa del seu govern municipal “ha anat augmentant” al llarg de l’actual mandat. “Horta-Guinardó tenia un Pla d’Inversions Municipal de 83 milions a l’inici del mandat i el d’avui és superior a 100 milions”, va afirmar González, que va acusar de “cinisme” a les formacions que en el seu moment van donar suport als pressupostos municipals. “No hi ha retallades i és evident”, va afegir.

El conseller de Barcelona En Comú va defensar l’acció del seu govern i va recordar que el casal de barri de Llobregós “ja s’està licitant i abans d’acabar l’any començaran les obres”. Aquest casal de barri era una de les inversions que, segons un document intern de l’Ajuntament al qual Línia Horta ha tingut accés, podia haver estat retallada. Aquest document, que mostra una retallada de 4,1 milions d’una partida total de 13, 8 per al que queda d’any i el següent, també preveu ajornar les inversions per a la segona fase de la reforma del Mercat de la Vall d’Hebron (1 milió d’euros), la reforma dels entorns de Can Soler (1,3 milions) i la construcció de l’Escola bressol de la Teixonera (137.000 euros).

“VOSTÈS S’AMAGUEN”
L’oposició, però, no es va mostrar gens satisfeta amb les explicacions de González. “Si haguessin tingut voluntat de transparència haurien portat les llista que els hem demanat”, va lamentar Gonzalo Puelles, del Grup Demòcrata. Puelles també li va demanar a González que no comparés la despesa corrent sinó la inversió prevista, que és un 30% menor, segons va denunciar.

Ricard Farín (ERC), per la seva banda, va demanar si era certa la retallada de quatre milions. “Volem saber la veritat”, va afirmar. Tot seguit, la consellera del PSC, Núria Carmona, va lamentar “la mala gestió de les despeses i la mala previsió d’ingressos”, mentre que Manuel Conde (PP) va acusar el Districte “d’incompliments reiterats”. Per últim, Nico Ortiz (Cs) va acusar el govern municipal de no ser capaç d’arribar a consensos amb altres grups.

El Ple extraordinari es va acabar amb les intervencions veïnals. Des de l’Associació de Veïns de Sant Genís van lamentar que “l’endarreriment en les inversions i en les obres necessàries”, mentre que l’Associació de Veïns de la Teixonera van tornar a reivindicar l’esperada escola bressol del barri.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram