Bus línia V19

La línia V19 és una de les que pateix més saturació. Foto cedida

Des que el turisme va tornar gairebé als nivells prepandèmics fa unes setmanes, les línies d’autobús V19 i 24 estan saturades de passatgers. Així ho explica el president de l’Associació de Veïns del Baix Guinardó, Enric Buscarons, qui també assegura que els busos de la V19, que comencen el trajecte a l’Hotel Vela, “ja estan plens” quan passen per l’Arc de Triomf. “Hi ha massa gent a totes hores, i això es veu reflectit en les cues del Park Güell, ja que els turistes que agafen aquests busos és per anar-hi”, recalca.

Per solucionar aquesta situació, que dificulta als veïns el simple fet d’anar a treballar al centre de la ciutat, Buscarons creu que haurien de passar autobusos amb més freqüència. D’aquesta manera, els veïns podrien seguir amb el seu dia a dia i els turistes gaudir de les visites al Park Güell. Perquè aquesta mesura sigui una realitat, però, l’han de poder traslladar al Districte, al qual han demanat més d’una vegada celebrar una taula de mobilitat. Encara que de moment, afegeix, no han tingut cap resposta.

Per part seva, fonts municipals asseguren que el Districte “està plantejant celebrar aquesta taula, però encara no s’ha concretat la data”. I sobre les possibles solucions, les mateixes fonts recorden “la remuntada important del turisme” que està vivint Barcelona i que “en aquests moments s’està analitzant la situació en l’àmbit de ciutat”.