Futur Pi i Margall

Així serà el futur carrer Pi i Margall. Foto: Ajuntament

El carrer Pi i Margall es convertirà en un eix verd que connectarà els districtes d’Horta-Guinardó i Gràcia. L’Ajuntament ha anunciat aquest desembre que la previsió és que les obres de pacificació comencin el mes de juny i durin disset mesos, de manera que, si tot va bé, estaran enllestides el novembre de 2023.

Els treballs, que compten amb un pressupost de 13,6 milions d’euros, serviran per eliminar l’asfalt i crear voreres més amples, destinant el 70% de l’espai als vianants i al verd. A més, suposaran també la connexió del parc de la Ciutadella amb Collserola.

Dubtes entre els veïns

El president de l’Associació de Veïns del Baix Guinardó, Enric Buscarons, assegura que des de l’entitat estan a favor del projecte, però que els hauria agradat “poder-lo veure i analitzar abans”, per tal de presentar “dubtes i propostes de millora consensuades entre els veïns”.

Un dels aspectes que genera dubtes és el fet que es prioritzarà la circulació dels vehicles residents: Buscarons es pregunta com es vigilarà això i quina afectació tindrà en el comerç local. També qüestiona la seguretat del carril de baixada, que serà compartit entre autobusos, trànsit local i bicicletes.

Pel que fa a les places d’aparcament (un tema que afecta més el barri del Camp d’en Grassot), Buscarons recorda que es passarà de més d’un centenar a només 35: “S’ha de prioritzar el transport públic, però hi ha gent que necessita el vehicle privat i ha de tenir on deixar-lo”, argumenta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram