La Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament va aprovar dimarts el primer tràmit per a l’enderroc de l’antiga escola Menéndez Pidal, al barri de Sant Genís dels Agudells, que ha de permetre que al mateix solar s’hi faci una residència d’estudiants. La residència tindrà 500 places i el 40% tindran un preu concertat.

L’antiga escola, tancada des del 2012, va ser l’escenari de la gravació de la sèrie Merlí i també es va convertir en un punt conflictiu del barri, ja que va ser ocupada diferents cops. El maig de l’any passat un operatiu policial va desallotjar els ocupes, en una intervenció que va acabar amb 119 persones identificades.

A canvi de la modificació urbanística perquè es pugui fer la residència, la propietat ha acceptat cedir una part del terreny perquè s’hi facin 25 pisos de protecció oficial. En aquests nous edificis també està previst que els baixos es destinin a equipaments per al barri. Des de l’Associació de Veïns de Sant Genís expliquen que la intenció és que els joves del barri hi pugui tenir el seu espai per poder tirar endavant els projectes que impulsen.