Cotxe de Mossos

Els Mossos van detenir els dies 14 i 15 de març els quatre lladres multireincidents. Foto: Arxiu

Els Mossos d’Esquadra van detenir els dies 14 i 15 de març quatre lladres multireincidents -que acumulaven prop de 100 antecedents- per una onada de robatoris amb força en establiments del districte. Els individus, d’entre 22 i 42 anys, estan acusats de 13 assalts a supermercats, fleques, perruqueries, restaurants i cafeteries durant els primers dos mesos del 2023.

Els delinqüents forçaven les persianes dels establiments de matinada i cercaven principalment diners en efectiu de les caixes enregistradores. Aquests fets van crear molta alarma entre el teixit comercial de la zona, ja que, a banda del robatori, l’assalt provocava una sèrie de danys que impedia moltes botigues obrir l’endemà dels fets.

Modus operandi

La policia va iniciar una sèrie de gestions d’investigació a través de la visualització d’imatges de càmeres de seguretat i de patrullatge intensiu de paisà a la zona, que van permetre la identificació dels presumptes autors.

Tots els robatoris tenien un mateix denominador comú, que consistia a actuar quan els locals estaven tancats al públic -generalment de matinada- i accedir-hi després de forçar-ne les persianes. Un cop a l’interior, principalment feien recerca de diners en efectiu, de dispositius electrònics com telèfons mòbils, càmeres, ordinadors portàtils i també de bosses de mà que poguessin contenir diners o objectes de valor.

Multireincidents

Les detencions estan emmarcades en el Pla Tremall de lluita contra la delinqüència multireincident a la capital catalana. De fet, un dels presumptes autors -de 34 anys- acumula 45 detencions prèvies per fets similars des d’octubre del 2021. Aquest modus vivendi delictiu s’ha accentuat en el que portem d’any 2023, ja que aquest home ha estat detingut nou vegades, vuit de les quals per robatoris amb força. Un altre dels arrestats, un home de 22 anys, acumula 21 antecedents policials. Després d’una primera detenció a finals de 2021 per un furt, en poc més d’un any la seva activitat delictiva s’ha incrementat amb una vintena de robatoris amb força i delictes per danys. I un tercer dels lladres, de 42 anys, té 25 antecedents policials i ha acumulat 23 detencions en menys d’un any.

Per a droga

La investigació ha conclòs que els lladres dedicaven els diners que obtenien a comprar drogues. Després de consumir-ne, dormien en locals ocupats o, fins i tot, en vehicles abandonats. Els agents també han constatat que els lladres dedicaven part de la seva activitat diària a deambular pels carrers a l’espera de cometre algun fet delictiu, habitualment en la franja horària nocturna en la qual hi ha menys presència de vianants a la via pública.

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial entre dijous i divendres i l’autoritat judicial va decretar la posada en llibertat amb càrrecs per a tres dels arrestats, mentre que el quart va ingressar a presó.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram