un petó teu

Foto: Centre LGTBI

El Centre LGTBI de Barcelona, en col·laboració amb el Casal Lambda, acull l’exposició fotogràfica Un petó teu fins al 7 de març. La mostra està comissariada per Peter Toro, productor i director audiovisual.

Tal com expressa Toro, l’exposició destaca “la importància del petó entre persones del mateix sexe com a expressió visual potent que encapsula el poder dels afectes i la força de l’amor”. Així mateix, el productor i director audiovisual sosté que la mostra posa en evidència com el petó dissident ha estat relegat a un segon pla durant els darrers quaranta anys.

Toro insisteix en la necessitat de donar-li visibilitat, amb exposicions com Un petó teu, a l’hora de parlar de les relacions homosexuals.

La recerca que ha dut a terme el comissari inclou fotografies que mostren el petó com a forma de protesta i expressió de la identitat i la resistència, en una manera de desafiar les normes socials.

Les imatges capturen moments en què el petó es converteix en “una expressió audaç de la identitat i la resistència, desafiant les normes socials i contribuint a la lluita per l’acceptació i la igualtat”, tal com declara Toro.

L’exposició Un petó teu recull un arxiu molt ampli amb més de 100 fotografies que creen memòria i visibilitzen un fet tan quotidià com és el petó. La diferència és que en aquest cas, pel simple fet de ser entre persones del mateix sexe, és pura resistència i es presenta com a tal.

L’exposició fotogràfica del Centre LGTBI mostra el petó com a forma de protesta i de resistència

Un petó teu estarà disponible fins al 7 de març al Centre LGTBI de Barcelona, situat al carrer Comte Borrell número 22. L’horari per visitar l’exposició fotogràfica és de les 10 a les 14 hores de dimarts a dissabte i de les 15.30 a les 20.30 hores de dilluns a divendres. Dissabte també es podrà veure de les 15 a les 20 hores. L’entrada és lliure i gratuïta. A la pàgina web podreu trobar més detalls i informació al respecte.

El Centre LGTBI de Barcelona és l’equipament municipal de referència en temàtica LGTBI. El col·lectiu i la resta de la ciutadania disposen d’un espai públic transversal des d’on s’ofereix un ampli catàleg de serveis gratuïts d’informació, orientació i atenció directa, en coordinació amb les entitats i les diverses administracions.

Una de les entitats residents al Centre LGTBI és el Casal Lambda, col·laboradora en l’exposició Un petó teu. El Casal Lambda va néixer el 1976 i disposa d’un centre d’informació i documentació sobre sexualitat adreçat a professionals i investigadors. Tanmateix, porta a terme una important feina de projecció i normalització social amb les activitats culturals que organitza. Arran de la visita a l’exposició fotogràfica Un petó teu, els visitants també poden apropar-se a conèixer la tasca del Centre LGTBI i del Casal Lambda.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram