Home llegint

Foto: Pexels

“Últimament no llegeixo tant perquè no tinc temps”. Digues la veritat: quant fa que dius això? És normal que amb la feina i la rutina notis que els dies no són prou llargs per fer tot el que t’agradaria fer, però ara pensa en les estones que dediques a fer scroll a qualsevol xarxa social o a mirar qualsevol cosa a la tele… Oi que potser sí que tindries una mica de temps per llegir?

Com que som a principis d’any, encara pots proposar-te un bon objectiu per al 2022: recuperar l’hàbit de la lectura. Si necessites raons per fer-ho, més enllà de tornar a gaudir del plaer de llegir, tingues en compte els beneficis que comporta: redueix l’estrès, millora la memòria, relaxa i millora el son, entre d’altres.

És bo que, per reconnectar amb la lectura, comencis amb alguna cosa lleugera i que realment t’interessi. No cal que triïs el clàssic més llarg que trobis només perquè “s’ha de llegir”: busca llegir per pur plaer. Si no saps què escollir, deixa’t aconsellar a llibreries i biblioteques. I, si comences un llibre i veus que no t’agrada, deixa’l. Per últim, descobreix els teus moments ideals per llegir, com al transport públic de camí a la feina o al llit abans de dormir.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram