La imatge de l’eufòria vermella per l’ascens. Foto: FCM

La temporada que ve tornarà a haver-hi dos equips del districte al grup 5 de Tercera Divisió. El Martinenc va tancar un curs perfecte per als equips de futbol d’Horta-Guinardó amb la consecució del retorn a una categoria estatal dues temporades més tard el passat diumenge 10. Es tanca, doncs, un any futbolístic excel·lent, gairebé perfecte.

Els de Miguel López, a més, van aconseguir-ho de la manera més complicada: repetint l’empat a un gol contra el Manresa (en aquest cas, al Congost) i resolent-ho tot en una pròrroga (1-4) que ja forma part de la història del club. Manel Sala havia avançat els del Bages al minut 9 de la represa, però Javi Sánchez va equilibrar les forces 12 minuts després, de manera que el partit s’encaminava cap a una pròrroga que semblava inevitable.

En el temps extra, la figura d’Adri Ruiz va ser fonamental, amb dos gols. El primer va arribar al minut 100, amb fortuna, en una falta lateral, mentre que el que sentenciaria definitivament el partit va ser al minut 113. Abans de celebrar l’ascens, Roland Garrós va ampliar encara més el seu compte golejador.

SUBCAMPIONS DE COPA
Per altra banda, la temporada de la UA Horta va acabar amb la disputa de la Copa Catalunya absoluta, que l’equip va perdre el passat dia 2 contra el Cornellà (2-3).

Quan no havien passat ni dues setmanes d’ençà que el Tribunal Català de l’Esport havia donat la raó al club en el seu recurs (desestimat per dues vegades per la Federació catalana), els de Nacho Castro van afrontar la final contra el conjunt del Baix Llobregat a la Bòbila de Gavà.

El partit, a més, va començar de forma immillorable per als blancs, ja que Domingo Berlanga va inaugurar el marcador amb un golàs al minut 4 que deixava clar que l’Horta jugaria de tu a tu contra els de Jordi Roger. El Cornellà, però, va equilibrar les forces set minuts després en una jugada d’estratègia que va resoldre Fall amb un cop de cap. Aquest, però, no seria l’únic cop que els de Castro encaixarien, ja que el davanter canari Rafa Mujica va avançar els verds al minut 23. Édgar Tejada tornaria a equilibrar el matx sis minuts abans del descans.

L’únic gol que es va celebrar a la segona meitat va ser el de la victòria cornellanenca, obra del capità Valentín Merchán, al minut 66. L’Horta va creure en les seves possibilitats, però ni tan sols amb superioritat numèrica va ser capaç de trencar la muralla defensiva dels verds.