Fernández i les jugadores, eufòrics amb la copa. Foto: FCBQ

El curs 2017-18 ha començat de la millor forma possible. El passat 23 de setembre, el Lima-Horta va guanyar el primer trofeu oficial de la temporada, la Lliga Catalana Femenina 2, en la final que es va disputar contra el Barça Santfeliuenc (47-54) al Pavelló Olímpic de Reus.

El conjunt salmó va haver de suar de valent per aconseguir la victòria. De fet, el conjunt blaugrana va arribar a tenir una renda favorable de fins a vuit punts, les hortenques van eixugar aquest avantatge i van tancar el primer parcial només dos punts per sota del Barça (16-14). L’inici del segon parcial també va ser favorable a les de Mateo Rubio, però un parcial de 0-11 abans del descans va fer que el Lima dominés el marcador per primera vegada poc abans d’arribar al minut 20, quan guanyaven per tres (30-33).

La dinàmica es va capgirar després del descans i el Lima va passar a dominar el tram inicial dels períodes. Les d’Isaac Fernández van arribar a gaudir d’una màxima de sis punts (30-36), però l’esforç final del conjunt blaugrana va fer que el partit arribés tremendament ajustat als darrers 10 minuts (40-42). En aquest context d’igualtat màxima, els detalls farien que la balança s’inclinés i el Lima va saber jugar millor els minuts decisius i gràcies a un darrer parcial de 7-12 es va adjudicar la victòria. Elena Silva va aconseguir el premi a la millor jugadora de la final gràcies als seus 10 punts, a les seves 5 recuperacions i a 4 rebots.

“L’equip va estar molt bé i la celebració va ser la que tocava, sense deixar-se endur tampoc per l’eufòria, tocant de peus a terra”, explica a Línia Horta l’entrenador del Lima, que assegura que, després d’anys perseguint-la i tenint-la a tocar, la Lliga Catalana era un objectiu. “Volíem guanyar-la, per al club era important”, admet Fernández.

LA LLIGA, EN MARXA
Però l’alegria per aquest nou trofeu ja forma part de la història. I és que des del passat dia 30 de setembre, la Lliga Femenina 2 torna a estar en marxa (curiosament, el debut en la competició regular també va ser contra el Barça, en aquest cas al Virolai, i també es va saldar amb victòria per al Lima). En la segona jornada, l’equip va perdre a Pontevedra contra l’AD Cortegada, mentre que en el segon partit del curs a casa, el Lima va guanyar contra el CB Mar.

“L’objectiu, com el curs passat, torna a ser la permenència. Qualsevol fita més ambiciosa podria generar frustració si no s’aconsegueix, i com la lliga s’ha tornat cada cop més competitiva i molts equips tenen jugadores professionals, és el que toca”, valora Fernández, que admet que fins ara està molt content amb l’equip, tot i que diu que està “en construcció” i admet que fins al Nadal no es permetrà “pensar més enllà del partit a partit”. “Penso que estarem tranquil·les, però si cal patir, patirem”, conclou.

El calendari més immediat del Lima inclou enfrontaments contra el Segle XXI, la Universidad de Oviedo o el Celta de Vigo.