parada mercat

Foto: Ajuntament

L’Ajuntament invertirà 4,5 milions d’euros en la millora de la xarxa de mercats de la ciutat durant els pròxims mesos. Ho farà a través de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) per posar a punt aquests equipaments. Dels 4,5 milions, 3 es destinaran al manteniment dels mercats, mentre que els 1,5 restants serviran per canviar el paviment del Mercat de la Boqueria.

La partida de 3 milions es destinarà a la pintura dels paraments interiors i posteriors i a millorar la serralleria dels mercats, amb especial atenció a les zones d’aparcament i les de logística. De fet, l’Ajuntament ha determinat la prioritat de les obres d’acord amb les necessitats de cada espai. Aquest projecte s’acaba d’aprovar i està pendent de licitació.

Pel que fa als altres 1,5 milions, que serviran per millorar la Boqueria, el consistori recorda que el paviment d’aquest mercat està deteriorat i que presenta irregularitats, causades per les diferents intervencions que s’hi han fet al llarg del temps. D’aquesta manera, amb les obres previstes es preveu anivellar el paviment i uniformar-lo. Els treballs arrencaran el pròxim mes de gener i tindran una durada aproximada de 10 setmanes.

La Boqueria

Les obres de la Boqueria es portaran a terme sobre els 3.600 metres quadrats de carrers del mercat, mitjançant el fresat i la demolició dels paviments de tota la superfície i la col·locació d’un paviment únic a tot el terra de l’equipament de quatre centímetres de gruix, mescla de bituminosa en calent, dissenyada amb una combinació d’àcids negres i àrid de color marfil, amb un acabat polit.

A més, l’actuació contempla la recol·locació de diferents elements del mercat i la senyalització d’alguns espais. Sigui com sigui, les obres es portaran a terme per fases, per tal d’afectar el mínim l’activitat del mercat.

Un altre punt del projecte de millora de la Boqueria té a veure amb la instal·lació de sistemes de control de coloms. Amb un pressupost de 661.000 euros, està previst que les obres durin 10 mesos i que es puguin iniciar abans que acabi l’any.

Tot plegat, aquest projecte s’emmarca en un pla més global per mantenir aquest mercat. De fet, s’ha posat en funcionament l’Aula Gastronòmica i s’hi han col·locat llums LED i millorat el clavegueram.