Mercat Horta virtual

Una imatge virtual del futur mercat provisional. Foto: Ajuntament

L’agost de l’any passat l’Ajuntament va anunciar que l’obertura del mercat provisional d’Horta es faria aquest estiu que ve. La previsió podria patir un lleuger retard i allargar-se algunes setmanes o algun mes. El president del mercat, Vicenç Bailón, explica a Línia Horta que actualment els paradistes i l’Ajuntament s’han marcat com a termini poder fer l’estrena durant els dies de la Festa Major d’Horta, que cau entre la primera i la segona setmana de setembre. “A l’Ajuntament hi ha molt bona voluntat i esperem poder fer l’estrena per la Festa Major”, afirma Bailón.

Tot i això, l’escenari d’haver d’esperar algunes setmanes més es contempla. L’actual situació de l’economia mundial, que també afecta els materials de la construcció, podria suposar un petit entrebanc. Tot i que ja som a principis d’abril i les obres no han començat, la previsió és quan arrenquin es pugui acabar aquesta nova construcció en uns quatre mesos.

Cal recordar que el mercat provisional, que estarà situat entre els carrers de Porto i de Lisboa, passarà a ser un equipament fix quan s’estreni la reforma de l’edifici de sempre del mercat –les obres haurien de començar a principis del 2023 i la previsió és que durin dos anys, cosa que vol dir que l’estrena de la reforma no es farà fins a principis del 2025 com a molt aviat–.

El nou espai del mercat provisional serà una estructura de fusta que ocuparà gairebé 1.400 metres quadrats, amb una àrea de venda d’una mica més de 1.000 metres quadrats. Tindrà lloc per 32 parades d’aliments i cinc de no alimentàries.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram