mercat provisional d'Horta

El ‘render’ que mostra com ha de ser el mercat provisional. Foto: Ajuntament

La carpa provisional del Mercat d’Horta ha patit un nou retard. Les obres per habilitar l’espai van començar el mes de gener, després de diversos endarreriments i amb la previsió d’estar enllestides en sis mesos. Però no serà així. El mercat provisional no obrirà aquest estiu, sinó que haurà d’esperar a la tardor.

L’espai és una estructura de fusta d’uns 1.400 metres quadrats que s’està construint a la confluència dels carrers de Porto i Lisboa. Segons ha avançat betevé, el problema és que els treballs previs es van prolongar més del previst per l’aparició de diversos elements al subsol. En paraules del president del Mercat d’Horta, Vicenç Bailón, es tracta d’un “problema tècnic ja resolt”. “Ara anem ben encaminats”, assegura el comerciant, que treu ferro al darrer retard i nega que sigui culpa de l’Institut Municipal de Mercats, responsable de l’obra.

“És un retard petit, segurament serà d’un parell de mesos i a mitjans o finals de setembre ja podrem inaugurar el mercat provisional”, diu Bailón.

Un mentrestant difícil

Mentre esperen poder-se traslladar al mercat provisional –per després tornar, és clar, a l’edifici original quan acabi la reforma definitiva– els paradistes no estan vivint un període fàcil. Segons Bailón, el veïnat sovint té la percepció que el mercat està “una mica tancat” i això els afecta.

El president afirma que tenen “moltes ganes” del futur mercat, que augura que estarà sempre “ple”. “La visió de la gent canviarà”, conclou.