reutilització PAKA Mercat Carmel

Els envasos usats són bescanviats per envasos nous, i quan es retornen són perfectament higienitzats. Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha distingit els millors comerços de la ciutat del 2023. Jaume Collboni va presidir dijous al vespre la 24a edició dels Premis Comerç de Barcelona. L’alcalde, aprofitant l’acte, va posar en valor el comerç de proximitat i el repte que suposa competir amb els gegants de la venda online: “Cap plataforma pot oferir el que vosaltres oferiu: qualitat, proximitat, tracte humà, complicitat, honestedat, confiança”.

Durant la gala, celebrada a les Drassanes Reials, es van lliurar també els guardons de la 12a edició dels Premis Mercats de Barcelona.

Reutilitzar els envasos

El Mercat del Carmel i la seva associació de concessionaris, que van néixer l’any 1969, han rebut el guardó del Premi Mercats Jordi Maymó a la millor iniciativa col·lectiva. El mercat, des dels seus inicis, es van convertir en un centre de referència, no només d’alimentació saludable, sinó de la vida associativa. 54 anys després, encapçala iniciatives ambientals, de cura emocional i de construcció de comunitat.

Un exemple és la iniciativa del servei de reutilització PAKA. El client disposa d’un període de temps per mantenir a casa uns envasos reutilitzables, que pot retornar després de consumir el producte. Els envasos usats són bescanviats per envasos nous, i quan es retornen són perfectament higienitzats per iniciar un nou cicle d’ús.