Els restauradors pagaran menys per les terrasses durant el 2021. Foto: Marta Casado Pla / ACN

El govern municipal ha anunciat avui que congelarà tots els tributs per al 2021, al mateix temps que també mantindrà la rebaixa del 75% de la taxa de terrasses durant tot l’any que. La mesura es va posar en marxa entre el maig i el juny a causa de l’esclat de la pandèmia.

La regidora de Comerç, Mercats i Hisenda, Montserrat Ballarín, ha explicat que la congelació dels tributs suposarà una caiguda d’entre 60 i 70 milions d’euros en la recaptació de l’any que ve respecte de les previsions que s’havien fet. Ballarín ha dit que volen ser “sensibles” a les dificultats causades per la pandèmia i ha parlat “d’esforç fiscal” per part del consistori. Sobre la taxa de terrasses, ha dit que la rebaixa “és absolutament necessària per ajudar el sector de la restauració per tal que pugui afrontar amb més garanties la situació dificilíssima per la qual està passant”.

El govern de socialistes i comuns haurà d’obtenir ara el suport de l’oposició per tirar endavant aquestes mesures però no es preveu que tingui dificultats per aconseguir-lo. Per últim, Ballarín també ha dit que aquest 2020 l’Ajuntament preveu ingressar 183 milions d’euros menys en comparació a les previsions fetes.