El Cor d’Horta

El Cor d’Horta, un dels eixos del districte. Foto: Ajuntament

El Districte ha engegat una campanya per donar suport als comerços de proximitat de la zona. Sota el lema Jo faig barri, la iniciativa mostra els comerços locals de cada barri o eix comercial a través d’un vídeo. En total són set càpsules audiovisuals que mostren la realitat del comerç a Horta-Guinardó.

L’objectiu de la campanya és ajudar el sector “en un moment tan delicat com l’actual” i permetre que “la ciutadania conegui millor tots els establiments de proximitat que l’envolten”.

Festa i solidaritat al comerç

D’altra banda, els eixos comercials del barri van organitzar diversos actes a finals de setembre i principis d’octubre. És el cas de la Unió de Botiguers del Cor d’Horta, que el passat dissabte 30 de setembre de 10 del matí a 15 del migdia, va celebrar una fira de serveis a la plaça d’Eivissa i la Baixada del Mercat. L’activitat estava pensada per donar a conèixer als veïns i veïnes del barri els serveis que ofereixen els negocis associats a l’eix comercial. A més, la fira també va comptar amb les actuacions musicals de l’Escola de Música Virginia Blanch i el grup Travelers, i una zona de jocs infantils.

L’endemà, 1 d’octubre, la Xarxa Solidària de Can Baró, juntament amb entitats comercials i veïnals del Baix Guinardó, va celebrar la Festa de la Solidaritat. Durant tot el dia es van recollir aliments i productes d’higiene personal i neteja. A més, també hi va haver actuacions musicals, balls i les carpes dels comerços de l’Eix Montserrat i dels comerciants del Baix Guinardó.