Actualment els restaurants no poden obrir els vespres. Foto: A. Cadanet/ACN

El Gremi de Restauració ha criticat que el Govern plantegi la possibilitat de permetre el servei de sopars només als bars i restaurants amb terrassa. “A aquestes alçades, això va de salvar tota la restauració, i no únicament els locals amb terrassa. No podem seguir excloent els establiments que, per la seva ubicació, no poden disposar de taules a l’exterior”, afirma el director del Gremi, Roger Pallarols.

El Gremi està convocat a una reunió telemàtica amb el Govern el 28 d’abril per discutir els plans de reobertura, que considera que han de fer-se per a “tot el sector”. Segons explica Pallarols, les paraules del conseller Miquel Sàmper durant el cap de setmana del 24 i 25 d’abril “generen profunda desconfiança”. “La credibilitat del Govern amb relació al nostre sector està trencada. Ja n’hi ha prou d’anuncis i d’especulacions, el que necessitem són decisions”, diu Pallarols.

D’altra banda, el Gremi ha criticat que, des del 26 d’abril, Catalunya és “l’única comunitat que no permet servir sopars”. En aquest sentit, l’associació destaca que l’Ajuntament, a través del tinent d’alcaldia Albert Batlle, també és partidari d’obrir fins a les 11 de la nit, modificant també el toc de queda. “La Generalitat s’ha quedat sola”, ha remarcat Pallarols, que considera que “tancar la restauració a les cinc de la tarda no frena la socialització, únicament agreuja el drama de la restauració”.