Els cinc personatges del calendari solidari. Foto: Cor d’Horta

Quan el 2011 un grup de comerciants del barri d’Horta van decidir aparèixer nus en un calendari solidari, mai no haguessin pensat que tindria tant de ressò i que esdevingués una tradició a principis de cada any.

Ara, al gener del 2015, el calendari de l’eix Cor d’Horta i Mercat es publica per cinquena vegada i enguany dóna el protagonisme a cinc personatges dissenyats per la il·lustradora hortenca Carla Farinyes. Es tracta d’una bufanda rondinaire –el senyor Rebuf–, una carbassa mestressa de casa –la senyora Carbassa–, una motxilla petita –el Motxi–, un rellotge molt modern –el Cronos– i un perfum sofisticat i elegant –la Perfumia–. Aquests personatges explicaran les activitats de l’eix al llarg de l’any.

Des de 2011, la iniciativa solidària ha recaptat més de 17.500 euros. L’any passat, en concret, en va recollir uns 3.500. Enguany, els fons que recapti el calendari aniran a parar a la investigació contra el càncer infantil. En aquesta línia, es podrà obtenir amb el calendari la polsera Candela, una polsera elaborada per nens ingressats a Sant Joan de Déu que es ven per obtenir fons contra el càncer.

Tot i que van ser els primers, Cor d’Horta no és l’única entitat del districte que edita calendaris solidaris: cal afegir els de Carmel Comerç i el Mercat del Carmel i el del Mercat de la Vall d’Hebron.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram