Cor d’Horta

El regidor Lluís Rabell, durant la visita que va fer als actes dels 30 anys del Cor d’Horta. Foto cedida

El comerç d’Horta està d’enhorabona. I és que no sempre se celebren 30 anys dinamitzant un barri i organitzant-se al seu voltant. És el cas de l’eix comercial Cor d’Horta, que els dies 9, 10 i 11 de novembre va celebrar el 30è aniversari amb un seguit d’activitats.

Des de l’any 1993 que la Unió de Botiguers del Cor d’Horta aglutina el comerç de proximitat del barri d’Horta. L’any 2000, en col·laboració amb el Mercat d’Horta i el Centre Comercial, es va crear la Federació de Comerç d’Horta i Mercat. Durant aquests anys l’associació de comerciants ha passat per diferents etapes que els han anat convertint en un dels eixos comercials de referència de la ciutat. En aquest sentit, el president de Cor d’Horta, Carles Cloquell, remarca que el comerç local és una “senya d’identitat” de la ciutat i un dels sectors “més importants del seu PIB i un dels que genera més llocs de treball”.

A principis de 2023 la Federació va deixar d’existir i la Unió de Botiguers del Cor d’Horta va començar una nova etapa en la seva ja històrica trajectòria. David Vázquez, secretari de l’entitat, explica que l’objectiu de la nova junta després que l’entitat hagi fet trenta anys és que el comerç “faci del barri un lloc més agradable, que sigui un element vertebrador, un agent viu que genera moviment per als veïns”.

Tres dies d’activitats

El secretari del Cor d’Horta explica a Línia Horta que, tot i ser una junta “nova”, volien fer una “festa grossa” per celebrar els 30 anys de l’entitat. Així, van organitzar tres dies d’activitats del 9 a l’11 de novembre a diferents espais del barri.

L’espectacle infantil de titelles Els tres porquets de la companyia Titelles Vergès va ser l’encarregat d’obrir la celebració el 9 de novembre a la tarda a la plaça Santes Creus. La programació d’activitats va continuar el 10 de novembre amb l’òpera al comerç, una aposta “sorprenent” segons Vázquez, ja que és un tipus d’activitat que aposta per acostar la cultura i el comerç i que “no tothom s’espera”.

El darrer dia d’activitats va ser l’11 de novembre. D’una banda, a la plaça Masies d’Horta hi va haver tallers infantils i al carrer Tajo música durant tota la tarda.

De tot plegat, el secretari de l’entitat en fa una valoració molt positiva. “Estem contents de com han funcionat les activitats els tres dies i creiem que és un dels passos a seguir per tenir més presència al carrer i oferir més al·licients a la gent del barri”, conclou Vázquez.