fira mercat

Foto: Ajuntament

La fira més important dels mercats de la ciutat de Barcelona està a punt de tornar. Els pròxims dies 21, 22 i 23 d’octubre, la plaça de les Glòries acollirà el Mercat de Mercats, una mostra que posa al centre els mercats de la ciutat i la gastronomia de proximitat i sostenible.

El seu objectiu és la promoció d’aquests equipaments comercials, així com els seus valors, com ara la sostenibilitat, el producte de proximitat i el paper dels paradistes com a difusors d’una alimentació saludable i local. En aquest sentit, aconseguir que cada cop més gent jove hi vagi a comprar és una meta per la qual la xarxa de mercats treballa.

Per altra banda, a través del Mercat de Mercats es vol reforçar la idea dels mercats com a motors econòmics i agents de socialització dels veïns i dinamitzadors de la vida del barri. En aquest sentit, la fira de l’octubre vol ser un aparador fidel de l’oferta dels mercats barcelonins, i hi estaran representades les diferents denominacions de producte fresc, sense oblidar la varietat i especialitats dels mercats no alimentaris.

Restauració

El Mercat de Mercats tornarà a comptar amb una zona de restauració. Enguany es podran tastar, de nou, les tapes elaborades pels restauradors del territori, pels bars dels mercats i pels mateixos comerciants participants. Tot plegat, amb un acompanyament de vins i caves del país, cerveses o altres begudes que se serviran a les barres habilitades.

Tornarà a oferir una zona de restauració i un espai de barbacoes

A més, hi haurà un espai amb barbacoes perquè els visitants puguin gaudir de productes com la carn o el peix fresc. D’aquesta manera, la gent podrà cuinar in situ els productes que hagin comprat abans i consumir-los en zones habilitades.

La voluntat és que la fira d’enguany sigui la de la total recuperació de la normalitat després de la pandèmia, tot i que l’any passat, i malgrat les restriccions, el Mercat de Mercats va comptar amb unes 40.000 visites en total.

Per acabar, els comerciants que vulguin participar en la fira han de formalitzar una inscripció que està disponible al web de l’Ajuntament i retornar-la signada abans del dia 10 de setembre.