Públic Aparadors Artístics

Foto: Jordi Oliver/Ajuntament

La Ruta d’Aparadors Artístics ha permès descobrir tot un seguit d’intervencions artístiques que han portat a terme creadors de reconegut prestigi en diferents aparadors de botigues del barri Gòtic. Concretament, dels carrers del Pi, Petritxol i Palla, així com d’alguns carrers adjacents.

Aquesta acció volia ajudar a potenciar la rellevància dels aparadors per a les botigues i com a espais de diàleg entre l’art i el comerç. A més, des del consistori apunten que a través d’aquesta ruta es volia contribuir a la recuperació tant econòmica com anímica de la ciutat. Els aparadors es podien visitar fins al passat 31 de març.

Concretament, en aquesta edició hi han participat els i les artistes Lara Fluxà, Sok Kan Lai, Dominika Berger, Marcos Palazzi, Ari Gardiazabal, Alicia Kopf, Jaime Serra, Albert Serra, Joan Fontcuberta, Gino Rubert, Miquel Aparici, Montse Valdés i Albert Espona.

Dos mons reconciliables

Amb tot, aquesta acció pretenia reivindicar la relació entre comerciants i artistes que va saber exposar Santiago Rusiñol a L’auca del senyor Esteve. I és que l’artista català va saber reconciliar com ningú dos mons aparentment irreconciliables: per una banda, el del comerciant, abnegat i amb voluntat de ferro, que apuja la persiana cada dia i, per l’altra, el de l’artista, bohemi i somiador.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram