La Font Florida

Les pistes de botxes del parc de la Font Florida. Foto: Ajuntament

Al costat de la muntanya de Montjuïc, molt a prop de la Zona Franca, hi ha un parc molt especial, el de la Font Florida, perquè el seu disseny evoca l’estil dels jardins dissenyats a la muntanya per Jean-Claude Nicolas Forestier amb motiu de l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929. És un model de jardí que es va fer molt popular arreu del món i aquest n’és un petit homenatge, inaugurat l’any 1995 per oferir un espai verd i de joc als veïns del carrer Mineria i rodalia.

Un dels punts forts del parc és l’arbrat. Si hi accediu per l’entrada de la Gran Via de les Corts Catalanes, us trobareu un camí que comunica el parc amb el carrer de la Font Florida, un passeig agradable que queda per sobre del talús i que, tot recuperant el perfil de la muntanya, està cobert de gespa, pins, alzines, pollancres, bellaombres i eucaliptus. Per sota hi trobareu arbustos mediterranis com la ginesta i l’espígol. I, a dalt de tot, xicrandes molt frondoses. A la plaça central, les protagonistes són les tipuanes, que fan una flor groga espectacular.

Si hi entren per l’altra banda del parc, a la plaça de les Matemàtiques, els visitants trobaran un espai dedicat a les pistes de botxes, molt freqüentades tant pels jugadors com pels aficionats que seuen als bancs propers per seguir de prop el joc.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram