El Parc Fluvial ocupa un total de 115 hectàrees. Foto: Ajuntament

La recuperació del riu Besòs ha sigut clau per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Una bona mostra dels beneficis directes d’un projecte d’aquest abast és el Parc Fluvial del Besòs, un espai de 115 hectàrees des de Montcada i Reixac fins a Sant Adrià de Besòs que ha convertit el tram final del riu en una zona recuperada per gaudir de la natura.

El parc que ocupa la llera del riu Besòs és un dels espais verds més importants de la regió metropolitana de Barcelona. Es divideix en dues zones ben diferenciades. Per una banda, les zones humides, de gran valor ambiental, biològic i paisatgístic, que no estan obertes al públic, i les zones obertes, una extensió de 5 quilòmetres amb zones verdes, trams asfaltats i carril bici. Els miradors disponibles, als extrems nord i sud del parc permeten observar més de dues-centes espècies d’aus. Sant Andreu té tres accessos al parc, un a Baró de Viver i dos al barri de Bon Pastor.

El riu Besòs va restar degradat i abandonat durant dècades, fins que a partir de 1995 els esforços conjunts de Montcada i Reixac, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, juntament amb el Consorci per a la Defensa del Besòs, van donar peu a un important projecte de sanejament de la llera del riu, que s’ha finançat en gran part gràcies al Fons Europeu.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram