Neus Munté

Ada Colau ha tornat a desmentir les seves pròpies promeses i ha anunciat que es presentarà a un tercer mandat per tornar a ser alcaldessa de Barcelona. Com és sabut, els estatuts dels comuns estableixen un límit de dos mandats, només ampliable a tres en una “situació excepcional”. Per tant, ens trobem davant d’un nou incompliment de les seves pròpies consignes i anuncis grandiloqüents. No és cap sorpresa, malauradament. Els estatuts dels comuns també fixen que qualsevol càrrec electe haurà de dimitir si és imputat per corrupció, i Ada Colau està imputada per cinc delictes relacionats amb la corrupció. Com hem vist, no només no té cap intenció de dimitir, sinó que vol tornar-se a presentar.

No és cap secret que el descrèdit dels comuns és tan gran entre la ciutadania de Barcelona que creuen que només tenen opcions de salvar-se si tornen a presentar Ada Colau. Els més intuïtius ja han abandonat el vaixell. Cal recordar, en aquest sentit, que Joan Subirats va plegar de regidor dient que es volia jubilar i poc després el feien ministre. Caram, quina manera tan estranya de jubilar-se…

Per tant, hem de llegir aquesta aspiració al tercer mandat en clau estrictament interna i partidista, i no pas com un servei a la ciutat. Que Ada Colau torni a ser alcaldessa interessa als comuns i als seus socis del PSC i d’ERC, però a ningú més. L’única “situació excepcional” que justifica aquest tercer mandat és, precisament, que torni a ser alcaldessa.

Barcelona no es pot permetre quatre anys més de degradació, contaminació, inseguretat, brutícia i congestió

La ciutat de Barcelona no es pot permetre un tercer mandat d’Ada Colau i de Jaume Collboni. No s’ho poden permetre els joves que volen quedar-se a viure a Barcelona, els veïns i les veïnes que volen caminar segurs pels carrers, els comerciants que volen que els clients arribin a les seves botigues, els petits transportistes que han de fer la seva feina o les persones que entren cada dia a la ciutat per estudiar, treballar, comprar o anar al teatre. Barcelona no es pot permetre quatre anys més de degradació, contaminació, inseguretat, brutícia i congestió. Barcelona està pitjor que fa set anys en tots els àmbits. Ho podeu preguntar a qualsevol persona, que us ho confirmarà. Per això no tinc cap dubte que la ciutat de Barcelona dirà no a aquest tercer mandat.

I els ciutadans i ciutadanes no estaran sols en aquest no a Ada Colau. Les persones que formem Junts per Catalunya hem construït l’alternativa al desgovern actual i no li tenim cap por, ni a ella ni a cap altre candidat. Perquè nosaltres, a diferència d’altres, no tenim cap por de les urnes. Al contrari, estem convençuts que junts direm prou a Ada Colau, direm prou al desgavell que patim i direm prou al pitjor equip de govern que ha tingut mai la nostra estimada ciutat. Falta un any just per a les eleccions: és el compte enrere del temps que els queda als comuns i al PSC.

Neus Munté, presidenta del grup de Junts a l’Ajuntament de Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram