Després de les eleccions a Catalunya per elegir els actors de la gran companyia de teatre còmic de la Generalitat, queda palès que els resultats han estat agredolços. Sembla que intercanviaran l’actor principal pel secundari. Alguns diuen que ja era hora, que amb aquest canvi, l’obra que es representa tindrà més trempera, que el que fins ara ha estat el primer actor era molt ensopit, sense esma, però altres també diuen que entre les hores que es passarà a la perruqueria, el saló d’estètica, sauna, mirant-se al mirall i el melic, no tindrà temps per aprendre’s el seu paper tot i que l’obra que representen té molts anys. El que ara ha de ser segon actor no hi està d’acord i diu que o és la primera estrella o ja li poden buscar un lloc amb molta paga i poca feina fora de la companyia.

Quant als actors secundaris, els que formen part dels 135 escollits s’han quedat tranquils. Els que s’han quedat fora (pobrets!) hauran de treballar, cosa molt dura quan no s’hi està acostumat.

El problema no són els actors. El que cal és crear un foc nou que cremi tot el text de l’obra antiga i també l’escenari , i començar una altra vegada amb una obra seria, no una comèdia. Per cert, quan es cremi tot el material antic, alerta! Que no se socarrimi l’actor principal. No guanyaríem per pomades.

Josep Cabedo. Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram