El ministre Wert continua perseverant la premsa que espanyolitzar l’escola catalana és fonamental, vaja, que no se’n desdiu ni una coma del que va esclafar fa us dies al Congrés dels Diputats. Resulta obvi que tal pretensió ha partit l’opinió espanyola i ha fet molt popular al senyor Wert, més que a un Partit Popular al qual pertany.

La paradoxa d’aquesta espanyolització la té en tres fets que anul·len la seva tesis. Primer, hi ha molts xinesos, marroquins i pakistanesos per Espanya que ni parlen ni escriuen ni entenen el castellà pel que es fa molt més necessari espanyolitzar aquests nouvinguts que als catalans ja que, i són dades del ministeri del senyor Wert, aquests parlen, entenen i escriviuen millor el castellà que la mitjana espanyola.

Segon, si un marxa a Galícia, seu del PP, per cert, s’adona que en les aldees llunyanes parlen a tot foraster espanyol en gallec i ningú s’estripa les vestimentes davant aquesta normalitat lingüística, ¿voldrà ara el senyor Wert espanyolitzar a aquests gallecs que voten PP?.

I tercera i última, si el senyor Wert vol espanyolitzar a tots els catalans vol dir que no ens considera espanyols ja que si ho fóssim no ens caldria espanyolització alguna. Que ho digui clar i serem entesos, quan el senyor Wert parla d’espanyolitzar musulmans, gallecs o catalans no és cert ja que tots vivim i treballem per Espanya i per tant tots som espanyols. El que realment pretén aquest ministre es castellanitzar a tot espanyol que no parli el seu espanyol, el castellà.