Alguns pensaran que encara podem estar contents. Que si això de dilluns dia 7 passés en un altre moment històric ja seria a presó o li haurien tallat el cap i que gràcies a la democràcia que tenim hi ha un procés judicial obert. D’altres podrien dir que al segle XXI hi ha democràcies ben a prop nostre on això no s’hauria jutjat mai. I la veritat és que no és qüestió de l’any en què estem. El 2016 al món hi ha països i societats de tot tipus. Tot és qüestió de com de madura està la societat i la democràcia, que no sempre van lligades.

A Catalunya tenim una societat prou madura com per escandalitzar-se pel fet que un exconseller de la presidència vagi a declarar per haver posat les urnes als ciutadans, per haver deixat que els ciutadans expressin la seva opinió. I tenim una democràcia que no permet que la majoria ciutadana s’expressi lliurement per no haver d’acatar la seva justa voluntat. Per això aquesta democràcia vol acabar amb qui ho intenta. Vés que la societat que tenim és molt plural i de molts orígens i això la fa genuïnament catalana, i vés que la democràcia que tenim és l’espanyola, tolerada i també pactada amb els golpistes.

Els catalans som una societat molt democràtica, en un Estat que està circumstancialment en democràcia. I, per què no dir-ho, que l’Estat ens obligui als catalans a tenir un Tribunal Superior de Justícia com el que tenim, és un insult a la democràcia, als demòcrates i a tots els qui han lluitat per la seva llibertat.

Avui, quan recordem el 9N, ens venen al cap molts noms i persones. Però en la primera anella dels qui ho van fer possible hi havia pocs noms. És just recordar que, mentre d’altres preparaven eleccions, el conseller Homs ho estava fent possible. I ara ha declarat davant el Tribunal de Justícia Espanyolista de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram