Una imatge de la Festa Major de la Salut. Foto: Districte

Cada estiu la Festa Major de la Vila s’endú, com és lògic, tota l’atenció mediàtica. Això, però, no significa que al districte no n’hi hagi d’altres que també tinguin un programa farcit d’actes interessants. Aquest és el cas dels barris de Vallcarca i la Salut, que aquests dies celebren la seva Festa Major.

La primera a arrencar va ser la de la Salut, que ho va fer dimarts i s’allargarà fins aquest diumenge. El carrer Argentona va ser la seu dimarts de la traca inaugural i de la festa infantil i una xocolatada. L’endemà, al mateix carrer Argentona va acollir una sessió de cinema a la fresca, mentre que ahir va ser el torn, al matí, de la missa en honor a la Verge de la Mare de Déu de la Salut i dels concerts a la tarda.

La majoria d’actes se celebren entre avui i diumenge. La placeta de la Rambla Mercedes serà l’escenari principal i acollirà a partir de dos quarts de set de la tarda la cercavila de Festa Major, que servirà de prèvia per al pregó, que enguany pronunciarà la Doctora Teresa Llàcer, veïna del barri i professora durant 33 anys de la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Tot seguit arribarà l’hora de la música en directe.

Entre demà i diumenge el programa està farcit d’actes. Alguns dels més destacats són la passejada històrica pel barri, els dinars popular, diferents concerts, el karaoke party o, entre d’altres, l’entrega de premis del concurs de paelles.

VALLCARCA
D’altra banda, Vallcarca està de Festa Major des d’ahir i també fins diumenge. Ahir la plaça de la Palmera va acollir el llargmetratge ‘Rostre Pàl·lid’, d’Arnau Serra, i una sessió de ball.

Per avui hi ha programada la botifarrada popular, ball per a tothom i el correfoc amb la Diabòlica de Gràcia, que és l’acte estrella i començarà a dos quarts d’onze a l’avinguda Vallcarca entre els carrers Ballester i Gomis.

Per demà hi ha programats més actes repartits entre la plaça de la Palmera, la plaça de la Farigola i l’espai entre el carrer Cambrils i la plaça Metro. Destaquen un parell de vermuts, el dinar popular ecològic i vegà, el circ i el teatre de petit format i les sessions de ball per a tothom.

Per últim, diumenge els veïns de Vallcarca podran gaudir de la festa de l’escuma, de la gran traca final i d’una sessió de música experimental, que anirà acompanyada d’una barbacoa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram