L’antic consolat de Dinamarca

L’antic consolat de Dinamarca. Foto: Ajuntament

Les obres per a la reurbanització provisional dels jardins de l’antic consolat de Dinamarca, la casa de Canals i Junyer, van començar el 12 d’abril. La previsió és que els treballs durin sis mesos i acabin el mes d’octubre d’aquest any.

Tal com ha avançat l’Ajuntament, les obres consistiran a instal·lar mobiliari urbà en aquest espai i a crear unes zones d’estada amb vegetació baixa que formaran un gran mirador. També s’hi incorporarà un quiosc que farà de cafeteria i que gestionarà les activitats que es facin dins de l’edifici buit del palauet. D’altra banda, s’uniran el carrer de Bécquer i el pont de Vallcarca a través d’un passatge.

Un procés llarg i lent

La Diputació de Barcelona va cedir aquesta finca a l’Ajuntament el 2015, fa vuit anys. El 2017 es va triar la proposta guanyadora del concurs d’idees per donar una nova vida al recinte, i el 2021 va sortir a licitació la primera fase de les obres, centrades en l’entorn de l’edifici. Ara, per fi, han començat les obres d’aquesta primera part, mentre que la segona fase, centrada en l’edifici, encara haurà d’esperar.

L’antic consolat danès, que es rebatejarà amb el nom de Junyer-Canals, funcionarà en el futur com a equipament municipal complementari al casal de barri de Can Carol, enllestit el 2021.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram