La Festa de l’Arquitectura de Gràcia reivindicarà el silenci a les places. Foto: COAC

El dissabte 25 de maig Gràcia celebrarà la tercera de les Festes que el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya organitza als districtes amb l’objectiu d’apropar l’arquitectura a la ciutadania. En aquest cas es tracta d’una reivindicació del silenci a les ciutats a través d’un exercici de meditació col·lectiva. La festa silenciosa de Gràcia començarà a les 11:00 a la plaça de la Virreina.

Al llarg de tot el matí els assistents podran participar en diverses activitats, com Serenos del Silenci, a càrrec de Sala Ferusic i l’Escola d’Arquitectura, o Mesurament acústic, amb la col·laboració d’Amaya Caballero. I a les 12:00 començarà la sessió de meditació txikung per conscienciar i ajudar la ciutadania a reduir el soroll a les places del barri, un tema que preocupa molt el veïnat.

Aquesta tècnica de meditació, el txikung, coneguda també com gigong, és una disciplina mil·lenària que persegueix la salut plena, és a dir, la salut física, mental i emocional. Enfocada en la sensibilització acústica, convida a callar i gaudir de la calma a través del moviment per tal de contribuir a la millora de la convivència i el desenvolupament de la vida quotidiana de l’entorn i del paisatge sonor.

10 Festes d’Arquitectura

Les Festes d’Arquitectura es duen a terme en diferents espais de la ciutat amb l’objectiu de valorar un espai o un edifici concret de cada districte: identificar-lo, conèixer els reptes que té al davant i donar-los impuls, tant entre la ciutadania com entre les institucions. Al voltant d’aquests espais públics i edificis, s’organitzen visites guiades, xerrades, concerts i diferents tipus de tallers per apropar el col·lectiu d’arquitectes i l’arquitectura a tota la ciutadania.

El calendari de les festes vinents és el següent:

  • 26 de maig. COAC Plaça Nova, Ciutat Vella, d’11:00 a 14:00
  • 1 de juny. CAS Sarrià-Jardí Fènix, Sarrià-Sant Gervasi, de 10:00 a 14:00
  • 2 de juny. Ateneu la Bòbila, Nou Barris, d’11:00 a 14:00
  • 8 de juny. Passeig de la Zona Franca, 220, Sants-Montjuïc, d’11:00 a 14:00
  • 9 de juny. Plaça de la Font d’en Fargues, Horta-Guinardó, d’11:00 14:00
  • 15 de juny. Plaça del Canòdrom, Sant Andreu, d’11:00 a 14:00
  • 16 de juny. Recinte de l’Escola Industrial, Eixample
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram