El desplegament policial va ser molt ampli. Foto: Twitter (@HabitatgeVKK)

El desnonament d’un total de nou famílies d’un bloc situat al número 26 del carrer Mare de Déu de la Salut va acabar el passat 25 de novembre amb una persona detinguda i diversos investigats.

Els fets van tenir lloc quan un grup de persones van intentar impedir l’accés a la comitiva judicial, cosa que va provocar la intervenció dels Mossos d’Esquadra. Va ser en aquell moment quan la tensió va anar en augment i alguns dels manifestants es van enfrontar als agents. El detingut està acusat de resistència i atemptat contra els agents de l’autoritat i les altres persones investigades ho estan per desobediència.

POSSIBLE ESTAFA
Des del Sindicat d’Habitatge de Vallcarca van denunciar que les famílies desnonades, formades per 26 persones –una d’elles embarassada– i quatre menors d’edat, havien estat estafades. Segons l’entitat, haurien firmat uns contractes falsos amb un suposat apoderat de la propietat, que és una congregació de monges, les Germanes Eucarístiques de Natzaret. Des del sindicat també van explicar que els afectats havien viatjat a Madrid dues vegades per intentar arreglar la situació però que la congregació els va dir que no s’hi podia fer res. Fins i tot, van afegir des de l’entitat, les famílies van plantejar una possible compra però el preu que els van proposar no era assumible.

El Centre d’Urgències i Emergències Socials va allotjar 19 adults i dos menors de vuit famílies diferents.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram