Diada castellera

Diada castellera dels Castellers de la Vila de Gràcia. Foto: Twitter (@cvg_cat)

Gràcia ha viscut dos caps de setmana intensos de celebracions culturals. I és que el 13 i 14 de maig els Geganters de Gràcia van celebrar la seva diada: les Festes de Sant Isidre.

Així, el dissabte 13 de maig es va fer la presentació del Vellet i la Velleta de Gràcia a la plaça de la vila. Va ser un acte de reconeixement dels capgrossos centenaris graciencs, amb la representació i balls de diferents colles de capgrossos del país.

Després, els Gegants de Gràcia van fer la cercavila pels carrers de la Vila de Gràcia fins a la plaça de la Virreina. I el 14 de maig es va fer la mostra de balls de les diverses colles de cultura popular convidades.

I el segon gran esdeveniment cultural a la Vila va ser la celebració del 26è aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia que es va fer el 21 de maig.

Així doncs, la colla va organitzar una diada amb diverses activitats, que van començar a les 8 del matí amb les matinades i que es van allargar fins passades les sis de la tarda amb el concert del grup Les que Faltaband als jardins de Manuel Torrente.

Abans, però, a les 12 del migdia i a la plaça de la Vila, la colla gracienca va celebrar la diada castellera acompanyada de la colla Jove de Tarragona, els Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.