L’assemblea es va celebrar a la nova seu del Tres Lliris. Foto: Línia Gràcia

La nova seu del Casal Popular Tres Lliris, l’antiga comissaria del carrer Nil Fabra ara ocupada per aquest col·lectiu, va ser dimecres l’escenari d’una assemblea de l’Oficina d’Habitatge de Gràcia, la plataforma que denuncia “les problemàtiques d’habitatge que pateix el districte”.

Durant l’assemblea, la plataforma va presentar un document on s’exposa les línies de treball que pretén desenvolupar durant l’any que ve. Entre aquestes destaca la creació d’un sindicat de llogaters. Toni Ramon, membre de Gràcia on vas?, la plataforma veïnal que lluita contra el creixement hoteler al districte i que secunda els postulats de l’Oficina de l’Habitatge, explica que durant la reunió es va parlar d’aquesta “proposta ambiciosa” que tindria com a objectiu “crear el germen perquè els llogaters puguin autoorganitzar-se millor i defensar els seus interessos”.

El primer que caldrà fer, segons explica la plataforma al document d’actuació, serà “difondre l’existència d’un espai d’assessorament legal i d’assessorament col·lectiu en qüestions relacionades amb el lloguer a través d’espais d’agitació i propaganda”. En paral·lel, també es durien a terme “assessoraments col·lectius i intercanvis d’experiència per generar de manera mensual o bimensual un punt de trobada de llogaters per intercanviar problemàtiques individuals i treballar-les col·lectivament”.

Durant l’assemblea també es va parlar del mòbing, dels pisos turístics i del model d’habitatge. Pel que fa als pisos turístics, l’Oficina de l’Habitatge aposta per “sensibilitzar el veïnat de les conseqüències negatives dels pisos turístics, visibilitzar els que són propietat de grans empreses i tancar els il·legals”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram