Les places de la Vila tindran una regulació més restrictiva. Foto: Arxiu

El Consell Plenari de l’Ajuntament va aprovar el 27 de maig el Pla d’Usos del districte, que presenta una nova regulació pels establiments de concurrència pública i altres activitats. El document, que ha tirat endavant amb els vots de BComú, PSC, C’s i ERC, i l’abstenció de CiU, simplifica les zones de regulació en quatre àrees diferents i vol aconseguir, tal com han explicat des del Districte, “la disminució real d’activitats de restauració al centre de la Vila”.

Aquesta aposta pel decreixement, en el que es defineix com la ‘Zona Saturada’, es produirà en el cas que hi hagi llicències que caduquin, per sancions sense resoldre o per males condicions de l’establiment, entre altres causes. La ‘Zona Saturada’ comprèn l’interior de la Vila. El document estableix una segona àrea, les ‘Zones de Contenció’, que inclou la corona de la Vila, Gràcia Nova i Camp d’en Grassot. En aquesta zona ja no s’aposta pel decreixement, ja que podran obrir nous establiments si primer en tanca algun. Les places de la Vila formen part d’aquesta zona però el document aclareix que s’hi aplicarà una “regulació singular i més restrictiva”.

Queden fora d’aquestes dues àrees tots els carrers limítrofs amb l’Eixample i Sarrià, que han estat inclosos a les ‘Zones perimetrals’ i que, per evitar conflictes normatius, es regularan en funció del que digui la regulació del districte veí. Per últim, hi ha les definides com a ‘Zones Genèriques, que són els barris del nord. Aquí es permetrà l’obertura de nous establiments perquè “l’augment regular de les activitats no ha de malmetre l’equilibri amb les necessitats de la població resident”.

El Pla d’Usos també incorpora la regulació de nous fenòmens. És per això que a la Vila no podran obrir noves botigues de plats preparats.