CAP Vallcarca

El CAP pateix l’augment de casos positius. Foto: Twitter (@olga_hm)

“Hi ha 155 trucades davant de la seva”. Aquesta és la resposta amb la qual es va trobar Línia Gràcia fa pocs dies en trucar al CAP Vallcarca-Sant Gervasi. Aquest diari va fer aquesta prova després que des del mateix CAP reconeguessin fa pocs dies la sobrecàrrega de treball que estan acumulant. “Ahir –10 de desembre– vam rebre més de 2.300 trucades”, alertaven des del centre el passat 11 de desembre. “Ens esforcem per atendre totes les consultes, però en l’actualitat ens és impossible assumir-les totes”, van admetre en un altre tuit del passat 15 de desembre.

Aquesta incapacitat de tenir cura de tothom qui ho necessita l’han comprovat en primera persona alguns veïns. Un d’ells, Albert Peña, explica que a mitjans de mes no va poder demanar hora, ja que hi havia 45 persones esperant a ser ateses per telèfon abans que ell. Un altre exemple és el d’Iru Moner, que assenyala que no va poder portar el seu fill al pediatre i només va poder fer consultes per telèfon. “També sé de dues persones que han estat amb contacte amb positius i encara no els hi han fet cap PCR”, assegura. D’altra banda, des de l’Agència de Salut Pública de Barcelona asseguren a Línia Gràcia que no poden fer valoracions sobre aquest CAP perquè és concertat.

Però el que sí que indiquen les dades del Departament de Salut és que el CAP de Vallcarca-Sant Gervasi no és l’únic que està patint l’augment de casos. Tots els CAP de Barcelona van atendre del 12 al 18 de desembre a 27.528 persones amb covid, mentre a mitjans de novembre la xifra era de 8.052.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram