bus línia 116

Un autobús de la línia 116. Foto: TMB

Els busos de la línia 116 van sempre plens. Són els que arriben fins al Park Güell i, per això, els seus principals usuaris són els turistes. El veïnat està fart de trobar-se sempre el transport atapeït i s’ha organitzat per denunciar la situació i reclamar solucions.

La línia de bus 116 és l’única que permet salvar el desnivell del barri, però lluny de ser un mitjà de transport per als veïns i veïnes s’ha convertit, en bona part, en un mitjà per portar turistes fins al Park Güell. Cal recordar que els busos de la línia 116 tenen una capacitat aproximada de 20 persones.

Amb tot, la plataforma veïnal de la Salut i Vallcarca ha recollit 1.600 signatures per reclamar que el bus passi amb més freqüència. El veïnat es va personar a la seu del Districte de Gràcia per enregistrar la instància i es va concentrar a la plaça de la Vila.

Una de les solucions que es podria estar treballant des de l’Ajuntament és eliminar d’internet la recomanació del bus 116 com a mitjà per arribar al Park Güell, cosa que els veïns no veuen suficient.

Aforament màxim al parc

El Park Güell està a punt d’assolir el seu aforament màxim. Segons el balanç de 2023, ha arribat als 4.654.532 visitants en total. Aquesta dada és molt pròxima al número màxim que l’Ajuntament va plantejar l’any 2020 per reduir al 50% els 9 milions calculats un cap de setmana de juliol de 2012.

La xifra de visitants de 2023 denota que la situació ha tornat als nivells prepandèmia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram