Un moment de la presentació a la biblioteca. Foto: Twitter (@JoanTarda)

La biblioteca Jaume Fuster va acollir el passat 19 de febrer la presentació de Guillem, el nou llibre de Núria Cadenes, en el marc del cicle ‘Debats per la vida’. La sala d’actes de l’equipament es va omplir de gom a gom per escoltar l’escriptora i tres participants més: el pare de Guillem Agulló, l’exdiputat i activista David Fernández i el director de la pel·lícula La mort de Guillem, Carlos Marqués-Marcet.

El jove antifeixista Guillem Agulló va ser assassinat a Montanejos (País Valencià) l’11 d’abril de 1993, després que ell i els seus amics patissin l’atac d’un grup de feixistes. Núria Cadenes, activista independentista catalana, va entrar a la presó el 1988 acusada de pertànyer a Terra Lliure i, quatre anys més tard, va quedar absolta. Aquest mes de febrer, Cadenes ha publicat una novel·la documental recordant la història del Guillem a través dels testimonis de família i amics, del sumari del cas i dels diaris de l’època.

Com el llibre, l’acte va servir per honorar la memòria d’Agulló, però també per assenyalar la impunitat amb què sovint actua el feixisme i per posar en valor tota la gent que encara es veu obligada a fer-hi front. A més, també es va projectar un fragment del film de Marqués-Marcet. Tot plegat, en una biblioteca que porta el nom de Jaume Fuster, l’autor del llibre La mort de Guillem.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram