Crear nous equipaments de proximitat al barri de la Salut. Aquest és un dels reptes que encara la regidora del Districte, Maite Fandos, ara que travessa l’equador del seu mandat al capdavant de Gràcia. Així ho ha expressat en una trobada on ha fet una valoració dels dos primers anys de gestió del govern municipal i ha presentat els objectius de futur.

La segona meitat del mandat arrenca amb el compromís de continuar augmentant el nombre d’equipaments a Gràcia. En aquest sentit, l’adquisició per part de l’Ajuntament del solar de l’antiga Clínica Quirón, ubicat a l’Avinguda Mare de Déu de Montserrat, permetrà disposar d’una gran residència per a gent gran i de dos nous equipaments de proximitat: un casal de gent gran i un casal de barri. Pel que fa a la residència, d’unes 180 places, el 20% seran concertades.

Aquesta obra, juntament amb la recuperació de la plaça Sanllehy, que durà a terme la Generalitat en els propers mesos, permetrà que el barri de la Salut recuperi l’activitat econòmica afectada per l’obra de la L9.

MÉS EQUIPAMENTS

L’avenç del Districte pel que fa a equipaments ha permès que Gràcia pugui disposar de nous edificis d’ús ciutadà, escoles i pisos per a la gent gran. Durant aquests dos anys, el Govern municipal ha obert les dues escoles bressol Caspolino i Enxaneta, que havien quedat pendents de posar en funcionament el mandat anterior, i ha donat l’impuls definitiu als tràmits urbanístics que permetran la construcció de la futura escola de primària Univers.

A més, s’han posat en marxa els dos grans centres de cultura popular i tradicional del Districte, La Violeta de Gràcia i l’Espai Musons, i s’ha fet entrega dels primers 32 nous habitatges per a gent gran del carrer Còrsega, 363.

En l’últim any, el barri de Vallcarca i Els Penitents també ha guanyat equipaments i nous espais d’ús públic on abans hi havia solars en desús. S’ha obert la Biblioteca Maria Antonieta Cot i Miralpeix, la segona del Districte, i s’ha estrenat una nova pista de bàsquet oberta sota el Viaducte de Vallcarca.

LES PLACES DE LA VILA

Les places de la Vila de Gràcia seran objecte de diverses reformes els propers mesos. És l’aposta del Districte per millorar el manteniment d’aquests grans espais de trobada ciutadana.

Durant l’últim trimestre d’enguany, es faran actuacions a la plaça del Sol, la del Diamant, i la de les Dones del 36. A més, es preveu actuar també a la plaça Lesseps creant un espai de jocs infantils i eliminant les barreres arquitectòniques existents.

Amb l’objectiu de recuperar el màxim espai per al passeig i l’estada dels veïns i endreçar els elements presents en aquesta plaça, Gràcia també executarà les obres del projecte de reurbanització de la Gal·la Placídia.

ATENCIÓ A LES PERSONES

El govern del Districte s’ha proposat situar l’atenció a les persones com una prioritat del mandat. En aquesta línia, durant aquests dos anys, s’han obert nous serveis d’atenció a les persones, s’ha millorat la coordinació amb les entitats del tercer sector, i s’ha volgut promoure que les activitats festives que es desenvolupin al Districte tinguin un fort component solidari.

D’altra banda, des d’aquest any, Gràcia compta amb un nou menjador amb servei d’Àpats en Companyia, al Centre Cívic del Coll, i s’ha consolidat el projecte Radars, que vetlla per la gent gran que viu sola, en quatre dels cinc barris del Districte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram