Lina López

Lina López va agafar el relleu a la presidència l’any passat. Foto cedida

Preparar una de les festes més importants de Barcelona que se celebra a l’estiu, època en la qual hi ha molts turistes a la ciutat, és el gran repte que afronta per segon any consecutiu Lina López, la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia. Explica a Línia Gràcia que l’any passat tenia una gran pressió per la seva estrena en el rol de presidenta i perquè eren les primeres festes de la tornada a la normalitat després de dos anys de pandèmia. Tot i això, un any després, sent que la pressió continua existint. “Hi ha nervis igualment a mesura que s’apropen les dates de la Festa Major perquè vols que tot estigui a punt”, afirma López.

Com cada any, l’organització sap que s’enfrontarà a les queixes dels veïns pel soroll i la brutícia que es genera a Gràcia. López és conscient que “mai plou a gust de tothom”, però que treballen per unes festes en les quals tothom “se senti el més còmode possible”.

Dedicar-hi el teu temps

Una responsabilitat que, evidentment, no fa sola, sinó amb la col·laboració de voluntaris que vetllen perquè cada any perquè la festa sigui millor que l’anterior dedicant el seu temps a canvi de res. “Som festers i festeres que ho fem de manera voluntària. És feina addicional que compagines amb la vida familiar. Passem moments en els quals som molt pocs, però quan ja s’apropa la festa la gent comença a col·laborar”, assegura la presidenta.

Amb la covid, l’organització va notar com moltes persones que havien estat implicades en la Festa Major van desvincular-se’n. Gent que diu, no ha tornat perquè ha vist “que hi ha més vida més enllà de la festa”, que requereix molt de temps.

Crida als joves

Tot i que s’han incorporat col·laboradors, des de la Fundació identifiquen que hi ha una gran mancança de gent jove que col·labori en els preparatius. “Fem una crida perquè els joves intentin formar part dels guarniments de carrers. Costa molt que vulguin fer una feina de voluntariat que requereix compromís. És una tasca que la fas perquè t’estimes el barri”, afegeix.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram