L’Arxiu de Gràcia és a la biblioteca Jaume Fuster. Foto: Ajuntament

L’Arxiu de Gràcia ha rebut recentment una donació molt valuosa. Es tracta, concretament, de la col·lecció Palomares-Larreula, formada per documents reunits per Vicenç Palomares, treballador de l’editorial Bruguera.

La donació ha estat feta per Helena Laurrela, vídua de Vicenç Palomares, i s’ha formalitzat amb un conveni que permet la custòdia i el tractament tècnic de la col·lecció, la seva identificació, i poder posar-los a disposició i accés del públic.

D’aquesta manera es compleix el desig de la família d’afavorir la funció social d’aquest fons gràcies a la seva preservació i difusió. D’altra banda, l’Ajuntament ha volgut “agrair el civisme i consideració als interessos públics per part de la família”.

Vicenç Palomares va treballar molts anys a la Bruguera, on va tenir diferents tasques i càrrecs: redactor, autor de guions… Va arribar a ser tècnic editorial i coordinador de títols emblemàtics com ‘Mortadelo’i ‘Din Dan’ i va col·laborar amb tebeos com ‘Tio vivo’ o ‘El Capitán Trueno’. Tot plegat va provocar que Palomares es convertís en el cronista de la Bruguera, ja que al llarg de la seva vida va anar documentant diferents esdeveniments i guardant publicacions. La seva tasca va fer que el 2015 rebés el Premi Vila de Gràcia a la millor tasca de recerca o divulgació històrica.