Alguns alumnes del Patronat Domènec no van anar a classe. Foto: @Xarxaei

La plaça de la Vila va ser fa uns dies l’escenari de la protesta d’una cinquantena de famílies de quatre escoles gracienques que van voler mostrar la seva oposició a les proves de tercer de primària prevista per la LOMCE, ja que les consideren com “la clau de volta de la implementació d’un nou sistema educatiu que es fonamenta en la lògica mercantilista”.

Durant el dia de protesta, el passat 11 de maig, les famílies van decidir no portar els nens a les escoles, sinó que van organitzar tot tipus d’activitats a la plaça. Aquestes famílies, que arriben a un centenar si es conta tot el districte, consideren que les avaluacions que proposa el ministeri tenen la intenció de culpar els centres educatius dels resultats que s’obtinguin.

Des de la Xarxa d’Escoles Insubmises asseguren, a través d’un comunicat, que no volen “ser còmplices ni de la llei, ni d’un instrument, l’avaluació externa, que arriba en un moment el que la inversió per alumne ha caigut un 35% des de 2010”.

L’entitat es mostra molt crítica amb la LOMCE, la qual descriuen com una normativa que “es fonamenta en els principis de l’ensenyament directiu i tradicional i introdueix la competitivitat entre centres i alumnes com un dels eixos rectors de l’educació dels infants”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram